Aldin Čajić ispunio obećanje

Bh. veznjak postigao prvijenac u Gambrinus ligi

Aldin Čajić ispunio obećanje

Aldin Čajić, 18-godišnji veznjak Teplica, ispunio je obećanje. Naime, bh. internacionalac u jednom razgovoru za naš portal obećao je prvijenac u Gambrinus ligi do kraja sezone. Učinio je to četiri kola prije kraja češkog prvenstva.

Teplice su jučer na svom Na Stinadlechu odigrali neriješeno (2:2) sa Spartom iz Praga. Čajić je doveo domaće u vodstvo u 33. minuti. Pogodio je mrežu svog bivšeg kluba. Bh. veznjak nastupao je za juniore Sparte, a neko vrijeme nosio je i kapitensku traku.

Aidin Mahmutović, naš drugi internacionalac, povećao je prednost u 62. minuti, ali nažalost Teplice nisu mogle izdržati do kraja. Sparta je golovima Tomaša Pekharta i Andreja Kerića došla do boda i tako zadržala minimalne šanse za titulu.

"Unaprijed sam se radovao ovoj utakmici. Imao sam još veći motiv da se dokažem, jer sam igrao protiv bivšeg kluba. Drago mi je što smo ostvarili povoljan rezultat. Osjećaj je bio neopisiv. Veoma mi je drago što sam postigao prvijenac u Gambrinus ligi, pogotovo što je to bilo protiv bivšeg kluba", rekao je Čajić za SportSport.ba, dodavši:

"Imam nekoliko prijatelja iz Sparte sa kojima sam u kontaktu. Dobio sam čestitke odmah poslije utakmice i bilo im je drago zbog mene. Jučer je za Spartu igrao David Pavelka kojeg dobro poznajem, ali nismo se čuli prije niti poslije utakmice. Imali smo dosta duela na jučerašnjoj utakmici".

Teplice su ispale u polufinalu Kupa Češke od Slavije iz Praga, dok su u Gambrinus ligi tek na devetoj poziciji i veoma su daleko od pozicije koja vodi u Evropsku ligu.

"Bili smo svi zabrinuti nakon ispadanja iz kupa. Ali, nije puno negativno uticalo na ekipu. Bez obzira što nemamo šanse da se plasiramo u Evropu, u svlačionici je dogovoreno da ostatak sezone odigramo na najbolji mogućni način i skupimo što više bodova", ističe 18-godišnji veznjak.

Čajić je na zimskoj pauzi boravio na probi u Wolfsburgu gdje je pokazao svoje kvalitete. Jučerašnju utakmicu pratio je veliki broj skauta. No, bh. veznjak još uvijek ne zna šta će se dogoditi na ljeto.

"Zaista sam zadovoljan u Teplicama što se tiče svega. Nije mala stvar igrati u prvoj ligi. Mislim da do kraja sezone mogu još napredovati. Imaju još četiri kola do kraja, vidjet ćemo na kraju sezone kakvi su planovi", rekao je Čajić za kraj razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.