Aldin Čajić trenira sa Wolfsburgom
Čajić u utakmici protiv bivšeg kluba

Da li će 18-godišnji veznjak stopama Edina Džeke?

Aldin Čajić trenira sa Wolfsburgom

Mladi veznjak Teplica, Aldin Čajić trenutno se nalazi u gradu automobila, gdje trenira sa ekipom Wolfsburga, a trener Vukova, Steve McClaren ističe da je sve na njemu kako će se pokazati u narednim danima.

Aldin Čajić, za kojeg je Jiri Plišek rekao kako mu je motor ekipe, briljirao je u dresu Teplica u prvom dijelu sezone, a upisao je osam nastupa.

Trenutno trenira sa prvim timom Wolfsburga, a s obzirom na njegove kvalitete vrlo je moguće da ovaj 18-godišnji veznjak krene stopama našeg reprezentativnog napadača Edina Džeke.

"Gledao sam ga samo jednom pola sata i sada moram vidjeti kakav će biti na treninzima u narednim danima", rekao je trener Wolfsburga, Steve McClaren.

Čajić je pred početak ove sezone došao na Na Stínadlech iz Sparte Prag gdje je pružao odlične partije za juniorski pogon. Sa klubom iz glavnog grada Češke ljetos je igrao na jednom od najjačih turnira za juniore, Spax kupu gdje je zapažen od strane skauta nekih njemačkih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.