Kolarov spustio Srbe na zemlju i objasnio zašto trebaju učiti od Hrvata: "Treba biti realan"

Bivši član Orlova

Kolarov spustio Srbe na zemlju i objasnio zašto trebaju učiti od Hrvata: "Treba biti realan"

Admin Čaušević

Iako obično uvijek  u svojim redovima Srbija nikada na velikim takmičenjima ne uspjeva da napravi iskorak kao što to primejer radi zna napraviti Hrvatska. Osnovnu razliku između dvije selekcije objasnio je Aleksandar Kolorov, bivši defanzivac Orlova.

Srbi na svako veliko takmičenje dolaze puni optimizima i s vjerom da će uspjeti proći grupnu fazu, međutim obično uslijedi debakl kao na posljednja dva Mundijala u Rusiji i Kataru gdje se nije prošla ni grupna faza.

Popularni Orlovi su konačno uspjeli izboriti i plasman na Evropsko prvenstvo i to nakon 24 godine čekanja. Igrat će u teškoj grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Dragan Stojković vjeruje u dobar rezultata, ali stvarna slika je drugačija.

Sa druge strane Hrvatska je redovan učesnik na najvažnijim smotrama reprezentacije. Grupu prolazi bez većih problema, ali i osvaja medalje. O tome Srbija može samo sanjati bez obzira na odličan igrački kadar.

O razlikama između Srbije i Hrvatske gostujući u emisiji "(Ne)uspjeh prvaka" Marija Stanić govorio je Aleksandar Kolarov, svojevremeno odlični lijevi bek.

Kao jedna od glavnih razlika naveden je stručni kadar. Srbi nikako ne uspjevaju da pronađu kvalitetnog selektora, dok kod Hrvata Zlatko Dalić radi fantastičan posao.

Oglasi

"Ja sam dugo bio u reprezentaciji, nismo imali puno trenera koji su bili na nivou reprezentacije. Mi igrači smo bili spremni, a u reprezentaciji je uvijek bilo da se idemo stisnuti. A šta ako se i ovi drugi stisnu?".

"Šta, da uhvatimo loptu u ruke? Nismo sa stručne strane bili ispraćeni na pravi način. Mi smo bili igrači zadatka, nismo imali kreaciju kao Hrvatska, kao vaši igrači koji nose reprezentaciju. To su vezni igrači."

Kolarov je naveo da razliku od Hrvatske Srbija obično nikad nema kontrolu nad utakmicom. Kao primjer je naveo susret kada su Vatreni izbacili Brazil u četvrtfinalu Mundijala.

"Hrvatska je dobila Brazil na Svjetskom prvenstvu. Brazil je napadao, napadao i napadao, a golman je obranio par šansi. Hrvatska je, kad je imala loptu, znala što radi. Znala je odigrati pet,šest pasova."

Zatim je bivši član Intera, Rome i Manchester Cityja spustio svoje sunarodnjake kazavši da je fudbal u drugim dijelovima Evrope kao drugi sport u odnosu na onaj u Srbiji.

"To je drugi sport. Treba biti realan u nekim stvarima, mi smo tu gdje trenutno jesmo i trebamo biti tu. Hrvatska je tu gdje jest i treba biti tu. Niko ništa nije ovdje nekome pomogao ili da je bilo nešto na sreću", završio je Kolarov.

Top Komentari

Bosnaponosna
Genocidasi...
0 0
Bosnaponosna
Nemate vi pojma..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi