Srbi tvrde da su oštećeni za penal: "Isti sudija nas je pokrao protiv Švicarske"
Foto - EPA

Je li bilo penala?

Srbi tvrde da su oštećeni za penal: "Isti sudija nas je pokrao protiv Švicarske"

Midhat Šljivak

Srbija je remijem s Danskom (0:0) ispala s Evropskog prvenstva. Srbi su nezadovoljni određenim sudijskim odlukama i tvrde da su trebali dobiti penal.

Aleksandar Mitrović je u dva navrata tražio penal u finišu utakmice protiv Danske. Međutim, sudija Francois Letexier nije dobio poziv iz VAR sobe.

Na 10-ak minuta prije kraja Mitrović je imao duel s Andersenom. Udarac je bio očit u kaznenom prostoru, no VAR soba gdje je bio Nijemac Bastian Dankert se nije oglasio.

U nadoknadi meča Mitrović je bio u duelu s Maehleom. Bilo je povlačenja, no Letexier i Dankert se ponovo nisu oglasili.

Srpski mediji tvrde da su oštećeni barem za ovaj drugi penal. U VAR sobi je bio čovjek koji 2018. godine upravo protiv Mitrovića nije signalizirao Felixu Brychu čist penal nad napadačem Srbije.

"Da li je moguće? Isti sudija koji nas je uništio s Brychom opet u VAR-u prećutao situaciju s Mitorvićem", pita se Telegraf.

Oglasi

Da li je bio penal za Srbiju prosudite sami.

Situacija je svakako veoma sumnjiva, kao i ona nekoliko minuta ranije kada je Mitrović bio u duelu s Andersenom.

Dušan Tadić: "Razočarani smo"

Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić istakao je veliko razočarenje zbog ispadanja s Evropskog prvenstva.

Oglasi

Tadić ističe da je cilj bio prolaz dalje, ali ističe da je ponosan na svoju ekipu.

"Veliko razočarenje. Zacrtali smo cilj da prođemo u nokaut fazu, nismo uspjeli. Razočarani smo, ali ponosan sam na ovu grupu momaka. Svima je bilo teško zbog dugih sezona, nema pauze. Neki momci će imati 6-7 dana slobodono, svi su htjeli da se žrtvuju za svoju zemlju i otadžbinu. Zadovoljstvo mi je što sam dio ove grupe", rekao je Tadić.

Istakao je i kako je ispadanje veliki neuspjeh.

"Naravno da je neuspjeh. Htjeli smo da prođemo dalje. Nismo uspjeli, treba analizirati sve i vidjeti šta treba ispraviti", rekao je Tadić.

Top Komentari

Ecosport
Po meni čist penal za ono povlačenje dresa.
1 3
HUNTER_79
Žalite se Aleksandru picoustom i onoj lezbači. Mrš kući kerovi smrdljivi.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi