Najveći hrvatski mangup u fudbalu: Bokšić je danas umirućem Erikssonu napravio nezamislivo!
Foto: Srdjan Vrancic/Cropix

Vieri je ispričao detalje

Najveći hrvatski mangup u fudbalu: Bokšić je danas umirućem Erikssonu napravio nezamislivo!

Admin Čaušević

Alen Bokšić je ovih dana proslavio svoj 54. rođendan, a povodom toga Italijani su se prisjetili čuvene angedote dok je Hrvat nastupao za Lazio, a na klupi je sjedio Sven Goran Eriksson. 

Bokšić je bio jedan od najboljih evropskih napadača 90-ih godina prošlog stoljeća, a brojne povrede su značajno utjecela na njegovu karijeru. Krasila ga je nevjerovatna snaga zbog čega je i nosio nadimak Razarač.

Dobar dio karijere je proveo igrajući za Lazio čiji je dres nosio u dva mandata, a jedno vrijeme mu je bio trener i Eriksson koji odbrojava posljednje mjesece života.

Bokšić je u to vrijeme dijelio svlačonicu sa Christianom Vierijem koji je bio na samom početku svoje karijere, ali je odlično upamtio Hrvata.

Bokšić iz vremena kada je igrao za Lazio

Italijanski bombarder se prisjetio jedne angedote kada je Bokšić otišao sa utakmice zato što je švedski trener odlučio da ga ostavi na klupi.

"Bokšić je bio pravi luđah. Govorili su to za mene, ali on se nije šalio. Na jednoj utakmici Eriksson je odlučio da ga ostavi na klupi", započeo je Vieri te nastavio:

Oglasi

"Pokušavao da je da obuče marker, ali mu nije išlo. 'Ne ide mi', rekao je on, ostavio sve i otišao kući."

"Eriksson je poslije pitao: 'Gdje je Alen?'. Bio je kući. Otišao je. Bili smo sjajna klapa", zaključio je popularni Bobo.

Prvi put Bokšić je za Nebeskoplave igrao od 1993. do 1996. godine da bi nakon toga jednu sezonu provo u Juventusu, poslije toga se vratio na Olimpico i do 2001. je nastupao za Lazio.

S ovim klubom je osvojio evropski Kup Kupova, Scudetto i dva Kupa, ali najveće dostignuće je imao 1993. godine kao prvak Evrope s Marseilleom.

Nakon okončanja karijere vratio se u Split. Jedno vrijeme ga nije bilo u javnosti, ali u posljednje vrijeme se sve češće viđa na Poljudu na mečevima Hajduka.

Top Komentari

Kakva je to ekipa bila Forzza Laziale Sloboda Palestini,smrt Cionizmu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi