Alen Škoro potpisao na godinu i po
Škoro je u sezoni 2007/08 nosio dres Rijeke

FK Sarajevo dobilo pojačanje

Alen Škoro potpisao na godinu i po

Nekadašnji A reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je prije nekoliko godina slovio kao najveći talenat bh. fudbala, Alen Škoro, od jutros je i zvanično ponovo igrač Sarajeva.

Škoro je u prisustvu predsjednika kluba Hajrudina Šumana potpisao jednoipogodišnji ugovor sa koševskim premijerligašem, a za svoj matični klub u kojem je započeo karijeru mogao bi debitovati već u subotu kada Sarajevo gostuje u Trebinju kod Leotara, u 19. kolu Premijer lige naše zemlje.

U Nogometni savez Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je stigao certifikat iz Poljske, pa je Škoro stekao sve preduslove da ponovo obuče, kako je i sam istakao, najdraži dres.

„Zadovoljan sam što se konačno sve riješilo sa papirologijom i što ću ponovo zaigrati u dresu koji mi je od malih nogu u srcu. Upoznat sam sa cjelokupnom situacijom u klubu, mlada smo ekipa, ali vjerujem da možemo izboriti plasman u Evropu. Vjerujem da ću debitovati već u Trebinju“, istakao je Škoro prilikom potpisivanja ugovora.

Napadač koji je u karijeri nosio i dres francuskog prvoligaša Olimpique Marseillea, istakao je da je potpuno spreman za nastup.

„Prošao sam pripreme, već dvadesetak dana sam sa ekipom i ne sumnjam da će mi biti problem da se uklopim u sistem igre. Gledao sam dvije utakmice i jedva čekam istrčim na teren. Navijačima mogu obećati da ću na terenu dati maksimum i da ću pomoći koliko mogu da ostvarimo cilj, odnosno da izborimo plasman u Evropu“, poručio je Škoro.  

Škoro je u dva navrata nosio dres Sarajeva. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 1998. godine, a na Koševu je ostao dvije godine, odakle prelazi u slovensku Olimpiju. U Ljubljani se nije zadržao predugo u nakon nekoliko mjeseci prešao je u slavni francuski Olimpique Marseille za koji je odigrao šest utakmica. U sezoni 2001/02 posuđen je u švicarski Servette, a 2002. godine ponovo se vratio u Sarajevo. Drugi put, Koševo je napustio 2004. godine kada je prešao u austrijski GAK iz Graca, gdje se zadržao tri godine. Prije odlaska u poljsku Jagielloniju iz Bialystoka, Škoro je u sezoni 2007/08 nosio dres hrvatskog prvoligaša Rijeke za koju je odigrao 31 utakmicu i postigao sedam golova. Za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je tri utakmice.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije