I to je moguće - Napadač dobio žuti karton jer je odugovlačio s izvođenjem penala
Komična scena s argentinskih terena gdje možemo vidjeti sve i svašta (Foto. Screenshot)

Poigravao se i požutio

I to je moguće - Napadač dobio žuti karton jer je odugovlačio s izvođenjem penala

Midhat Šljivak

Independiente Rivadavia je protekle noći na svom terenu savladao Deportivo Maipu s 2:1 u duelu 17. kola argentinske druge lige. Ipak, ono što je obilježilo ovaj meč je komičan žuti karton za napadača domaćeg tima Alexa Arcea koji je sankcionisan jer je odugovlačio s izvođenjem penala.

Napadač argentinskog drugoligaša Alex Arce jedan je od rijetkih fudbalera koji je dobio žuti karton jer je odugovlačio s izvođenjem penala.

Ova neobična scena dešavala se na utakmici argentinske druge lige između Independiente Rivadavije i Deportiva Maipua, a Arce je kartoniran u 84. minuti jer je pretjerao tokom izvođenja penala.

On je u nekoliko navrata krenuo prema loptu i potom bi stao na ivici kaznenog prostora. Sudiji je prekipilo i odlučio mu je pokazati žuti karton.

"Ovo u životu nisam vidio. Kunem vam se da ovo nikad nisam vidio", riječi su jednog od komentatora utakmice.

Oglasi

Gostujući igrači su tražili da im pripadne lopta nakon ove scene. Međutim, sudija je ponovio penal iz kojeg je Arce uspio zabiti pogodak za prednost svog tima od 2:0.

Deportivo je nešto kasnije uspio postići gol za 2:1, a zanimljive scene na ovom meču viđenje su i u samom finišu kada je krenuo pravi haos pored tribina.

Iako nije bio kraj utakmice domaći navijači napravili su nevjerovatan vatromet. Sve je gorilo pored terena, a zatim je sudija svirao kraj i završena je ova uzbudljiva utakmica.

S tri boda Independiente je preuzeo vrh tabele u drugom rangu argentinskog fudbala i imaju 34 boda, a bod iza je njihov večerašnji rival.

Osam najboljih ekipa ide u doigravanje za plasman u elitni rang, a Independiente je trenutno u jako dobroj poziciji da ima prednost domaćeg terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi