Alex Ferguson pronašo pojačanje u Moldeu

Mladi Senegalac od januara u Manchesteru

Alex Ferguson pronašo pojačanje u Moldeu

Adnan Beganović

Talentirani senegalski fudbaler, Mame Biram Diouf, pojačat će redove Manchester Uniteda, ali na Otok će doći tek kad završi sezonu sa svojim dosadašnjim klubom, norveškim Moldeom.

Iako je Sir Alex Ferguson najavio da Crveni vragovi neće više trgovati, očigledno je da i nije bio toliko ozbiljan. Iskusni “lovac” na talente prema pisanju engleskih medija otkrio je još jednog kapitalca i to baš u norveškom Moldeu, iz kojega je doveo  popularnog “ubicu s dječijim licem”, Ole Gunnara Solskjaera.

“Diouf sljedeće sedmice ide na liječničke preglede i ukoliko bude sve u redu potpisat će ugovor sa Manchester Unitedom. Međutim, najvjerovatnije da neće odmah ići na Otok, nego će odraditi do kraja sezonu sa nama, pa onda u januaru se priključiti Crvenim vragovima”, rekao je predsjednik  norveškog kluba.

Ovaj mladi napadač u dresu Moldea odigrao je do sada 62 utakmice, te pritom postigao 30 golova, a zanimanje za njega pokazivali su još i Arsenal, Schalke, HSV, Werder, Ajax i Udinese.



Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije