Alex Ferguson stao u odbranu Marka Clattenburga

Alex Ferguson stao u odbranu Marka Clattenburga

Trener Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, javno je podržao sudiju, Marka Clattenburga koji je navodno na susretu između Crvenih đavola i Chelseaja vrijeđao igrača londonskih Plavaca, John Obi Mikela na rasnoj osnovi.

Clattenburg je trenutno pod istragom policije, a sumnjiči se da je Mikela na susretu nazvao majmunom nakon što mu je dao žuti karton zbog prigovora.

"Ne vjerujem da bi Mark Clattenburg rekao takvo nešto. Ne vjerujem. Nema šanse da bi sudija pribjegao nečemu takvom. Uvjeren sam u to", rekao je Ferguson.

Suđenje Marka Clattenburga na tom susretu je žestoko kritikovano posebno do strane navijača Chelseaja čija je ekipa u tom susretu poražena sa 3:2, a isključena i su i dvojica igrača, Ivanović i Torre.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.