Alex Morgan: A kada se Ronaldo hvata za međunožje, onda nikom ništa?

Napali je zbog "čaja"

Alex Morgan: A kada se Ronaldo hvata za međunožje, onda nikom ništa?

Edmir Škorić

Alex Morgan je u pobjedi SAD na Engleskom u polufinalu ženskog Svjetskog nogometnog prvenstva postigla gol i pritom "ispila čaj".

Htjela se našaliti s Englezima zbog ispijanaj čaja, što je u Britaniji tradicionaln i ritual, ali je na kraju 30-godišnja Amerikanka naišla na brojne osude.

Neki su išli toliko daleko da su najavili novi svjetski rat zbog njenog poteza, pa je na kraju i sama Morgan reagovala.

"Nisam to napravila radi provokacije, nego je to dio jedne veće priče. U sportu postoje dvostruki standardi kad je riječ o sportašima i sportašicama. Mi bismo, kao, trebale paziti na to kako se ponašamo. Ne bismo trebale pretjerano slaviti i sve bi trebalo biti umjereno. S druge strane, nogometaši se svako toliko hvataju za međunožje (Cristiano Ronaldo op.a.) i rade slične stvari i nikome ništa", kazala je Morgan.

Ona je aludirala na Ronaldovo radovanje nakon postizanja gola protiv Atletico Madrida u Torinu.

Top Komentari

Hooruk
Upravu si, Ronaldo i Simeone se mogu za kitu fatati pred punim stadionom i to jos milioni gledaju putem prijenosa i nista, a tebe jebu sto si caj popila.
9 0
bistrik87
pa ne provocira svojim kurcem druge nacionalosti mozda samo azijate, suti glupaco
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi