Alex odlučio istanbulski derbi

Fenerbahče bolji od Galatasaraya

Alex odlučio istanbulski derbi

Jedan od najvećih svjetskih derbija odigrali su večeras na Turk Telekom stadionu u Istanbulu Galatasaray i Fenerbahče, a razlog da noćas na ulicama Istanbula slave dobili su navijači Fenerbahčea.

Plavo - žuta momčad je uspjela preokrenuti rezultat protiv Galatasaraya i slaviti pobjedu (2:1) kojom je preuzela lidersku poziciju na tabeli Suprlige. Igrač odluke za Fener ponovo je bio Alex de Souza koji igra u najboljoj formi karijere.

Ipak, utakmica nije dobro počela za Fener. Galata je već u 14. minuti povela i to golom bivšeg igrača Fenera Kazim Kazim Richardsa, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru nakon što je Volkan Demirel prethodno odbranio udarac Milana Baroša. Nakon vodećeg gola domaća momčad je imala nekoliko šansi za povećanje prednosti, ali se na odmor otišlo sa 1:0.

U nastavku utakmice potpuna ofanziva Fenera. Na poluvremenu je Aykut Kocaman u igru uveo Semiha Senturka na kojeg su išle skoro sve lopte. Uprkos velikom broju šansi rezultat se nije mijenjao sve do 75. minute kada je Senturk glavom nakon slobodnog udarca Alexa pogodio mrežu Zapate.

Primljeni pogodak je potpuno iz igre izbacio Hagijeve igrače koji su izgledali poput razbijene vojske. Posljednjih deset minuta je Fener imao potpunu dominaciju koja je urodila plodom tri minute prije kraja utakmice kada je Alex nakon ubačaja Gokhana Gonula glavom pogodio za pobjedu i veliko slavlje navijača Fenera.

Na kraju utakmice su navijači Galate bacanjem staklenih boca u teren pokazali kolika je njihova ljutnja, jer nikako ne mogu da se pomire sa katastrofalnim 11. mjestom na tabeli. George Hagi je sada sigurno korak bliže izlaznim vratima, a neće biti iznenađenje ukoliko jutro dočeka na birou za zapošljavanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.