Saudijska Arabija obećana fudbalska zemlja: Sprema se još jedan odlazak i opet zvučno ime u pitanju
FOTO: EPA

Teško da će odbiti

Saudijska Arabija obećana fudbalska zemlja: Sprema se još jedan odlazak i opet zvučno ime u pitanju

Haris Zilić

Premier liga Saudijske Arabije će biti jedna od najgledanijih naredne sezone jer sve više igrača i svjetskih zvijezda iz Evrope ide u ovu azijsku zemlju i pitanje je ko će se još odlučiti da tamo nastavi karijeru do kraja prelaznog roka.

Sigurno će broj poznatih imena biti sve veći, a ostrvski mediji još jednog igrača vide u Saudijskoj Arabiji.

Alex Oxlaide-Chmaberlain je slobodan igrač nakon što je završio sa Liverpoolom.

Popularni Ox još uvijek čeka novi klub, najglasniji interes pokazao je turski velikan Besiktas, kao i Aston Villa, ali tu se stvari mijenjaju.

Navodno je Ox dobio bogatu ponudu od jednog kluba iz Saudijske Aarabije i teško da Besiktas i Villa imaju šanse u toj borbi.

Oglasi

Osrtvski mediji špekulišu da je riječ o Al Ettifaqu kojeg je nedavno pojačao još jedan bivši igrač i bivši kapiten Redsa, Jordan Henderson,

Na klupi ovog time je od nove sezone i legendarni Steven Gerrard.

Ox je ranije izjavio da želi ostati na Ostrvu, ali nisu stizale ponude koje bi baš zadovoljile njegov ukus.

Onda se u utrku uključio Besiktas, ali kakvo je vrijeme došlo u svijetu fudbala teško da će Ox odbiti ponude iz Saudijske Arabije.

Naravno do kraja transfer roka ostalo je još mjesec dana i sve je moguće.

Od ranije znamo da finiš čak i posljednje minute transfer roka znaju donijeti preokrete i ludnicu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi