Alex: Rado bih prešao u Juventus

Alex: Rado bih prešao u Juventus

Alex Rodrigo Dias da Costa, stoper Chelseaja, rekao je da bi radio prešao u Juventus, ali da nije zainteresovan za posudbu.

Brazilac se odavno povezujesa Starom damom, koja je navodno spremna dovesti Alexa na posudbu. Međutim, 29-godišnji defanzivac ističe da to ne bi odgovaralo ni njemu, ni Chelseaju.

"Saznao sam za Juventus kada sam se vratio u Chelsea, ali koliko znam, riječ je o posudbi. To ne odgovara ni meni, ni klubu. Sve što znam jeste da je moj agent došao u kontakt sa predstavnicima Juventusa. Nisam zaintereosvan za posudbu, kao ni Chelsea", rekao je Alex.

"Budući da imam 29 godina ovo je pravi trenutak da napravim još jedan veliki ugovor i da ostanem u Evropi najmanje još četiri godine. Još uvijek imam dvije godine ugovora sa Chelseajem i nije bilo priče o obnovi", dodao je Brazilac.

"Ukoliko bi mi Juventus ponudio četverogodišnji ugovor rado bih ga prihvatio. Volio bih igrati u Italiji i nadam se da će mi se taj san ostvariti. Zaista volim talijanski nogomet. Jednom sam imao ljekarske preglede u Milanu, ali nažalost se nismo mogli dogovoriti", kaže Alex, te dodaje:

"Juventus je uvijek bio posebna ekipa. Igrali smo protiv Juventusa prije nekolike godine i pričao sam tada sa Amaurijem i Diegom koji su mi rekli pozitivne stvari o klubu. Stoga, kad sam čuo da se moje ime povezuje sa Juventusom, rekao sam agentu da bi to bila velika prilika za mene".

"Sada je sve na Juventusu. Ukoliko dođu sa pravom ponudom, ja mislim da ne bi bilo teško postići dogovor sa Chelseajem. Međutim, ako oni žele samo posudbu, ona će to biti veoma teško", dodao je brazilski stoper.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.