Alex za deset minuta donio pobjedu Feneru

Besiktas tone sve dublje

Alex za deset minuta donio pobjedu Feneru

Adnan Beganović

Današnji program 22. kola turske Super lige obilježio je veliki derbi Besiktasa i Fenerbahcea u kojem su slavili fudbaleri Fenerbahcea (4:2), te su tako nakon mnogo vremena i zasjeli na čelo tabele.

Fenerbahce je poveo na samom otvaranju utakmice, tačnije u 4. minuti, a sopstvenu mrežu je pogodio Uysal. Do kraja poluvremena Besiktas je preko Daga uspio poravnati, a u 50. minuti i povesti golom Toramana.

Međutim, za samo deset minuta, tačnije od 65. do 75. minute brazilski internacionalac Alex tri puta je pogodio mrežu Recbera.

Kayserispor je rezultatom 2:0 savladao Antalyaspor, a oba gola za pobjedničku momčad postigao je Emir Kujović, koji je u razgovoru za naš portal istrakao da bi vrlo rado obukao bh. dres, no još uvijek ga niko izFudbalskog saveza BiH po tom pitanju nije kontaktirao.

Konyaspor i Buyuksehirspor su odigrali utakmicu bez golova. Za gostujuću momčad branio je naš reprezentativac Kenan Hasagić, koji je u 45. minuti dobio žuti karton.
















NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.