Alexis Sanchez 'ginuo' za reprezentativni dres

Nema gdje ga nije bilo

Alexis Sanchez 'ginuo' za reprezentativni dres

Šta znači "ostaviti srce na terenu" pokazao je danas Alexis Sanchez u duelu sa Brazilom.

Osim što je postigao pogodak u 32. minuti, Sanchez je pokrivao doslovno kompletan teren i pomagao svojim suigračima u svim obavezama, kako ofanzivnim tako i defanzivnim. Grafički podaci slikovito pokazuju dijelove terena na kojim je djelovao Sanchez i možemo primijetiti da je bio itekako angažovan na ovoj utakmici. 

Na kraju 120 minuta, došlo je do izvođenja penala. Očigledno umorni Sanchez je promašio penal u drugoj seriji, a sve je palo u vodu stativom koju su pogodili u petoj seriji. Brazil se tako plasirao dalje, a Sanchezu i drugovima ostaje titula moralnog pobjednika koji je dao sve od sebe da izbori senzaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.