Alexis Sanchez je najbolji strijelac Čilea svih vremena
Foto: EPA

Protiv Njemačke postigao 38. gol za reprezentaciju

Alexis Sanchez je najbolji strijelac Čilea svih vremena

Golom protiv reprezentacije Njemačke u večerašnjoj utakmici grupe B u okviru Kupa Konfederacija, Alexis Sanchez je i zvanično postao najbolji strijelac u historiji čileanske reprezentacije.

Sjajni napadač Arsenala je iskoristio jednu grešku svog klupskog kolege i defanzivca Njemačke Shkodrana Mustafija i bez većih problema pospremio loptu u gol.

Prije ove utakmice, bivši napadač Barcelone je na listi najboljih strijelaca Čilea svih vremena sa 37 golova dijelio prvo mjesto sa legendarnim Marcelon Salasom. Ali večeras je 28-godišnji Sanchez postao najbolji strijelac La Roje svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije