Alexis sutra potpisuje za Sevillu

Alexis sutra potpisuje za Sevillu

Edmir Škorić

Iz španske Seville potvrdili su danas kako će od sutra biti jači za Alexisa, bivšeg igrača Valencije koji će sutra, nakon što prođe ljekarski pregled, potpisati petogodišnji ugovor.

Alexis je dogovorio sve osobne uvjete sa Sevillom, te će sutra obaviti ljekarske preglede, a potom i potpisati ugovor na pet godina.

25-godišnjak u Andaluziju stiže kao alternativa za stopera Sebastiana Squillacija koji je prešao u Arsenal. Alexis je u Valenciju stigao 2007. godine za naknadu od 6.5 miliona eura, te je za Šišmiše odigrao preko 60 nastupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.