Alexis zbog privatnih obaveza napustio trening Čilea

Potpisuje za Manchester City?

Alexis zbog privatnih obaveza napustio trening Čilea

Endin Čaušević

Čileanski fudbaler Alexis Sanchez nalazi se u centru pažnje sportske javnosti pred sami kraj ljetnog prelaznog roka.

Za Alexisa se spekuliše već mjesecima da će napustiti Arsenal ovog ljeta, a čini se da će se to desiti u samom finišu prelaznog roka. Čileanac se priključio ekipi Arsenala pred početak sezone, no Arsene Wenger nije računao na njegove usluge u prvih nekoliko utakmica.

Nakon teškog poraza od Liverpoola postalo je jasno da Alexis nije sretan u Arsenalu. Engleski mediji jučer su objavili da je Čileanac zatražio transfer, te da je poručio čelnicima kluba da želi da ide. Navodno, nekadašnji napadač Barcelone najbliži je da svoju karijeru nastavi u Manchester Cityju.

Alexis je jučer doputovao na okupljanje reprezentacije Čilea pred mečeve kvalifikacija za SP. Kako prenose tamošnji mediji on je od selektora zatražio jedan slobodan dan kako bi završio svoje privatne obaveze. Mnogi vjeruju da to znači da će ovaj napadač već sutra završiti svoj transfer u City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti