Aliev iz Lokomotiva prešao u kijevski Dinamo

Pridružio se bivšem treneru

Aliev iz Lokomotiva prešao u kijevski Dinamo

E. Škorić

Aleksandar Aliev finalizirao je transfer iz Lokomotiv Moskve u ukrajinski Dinamo Kijev.

Aliev je potpisao trogodišnji ugovor sa Ukrajincima i tako se pridružio svom bivšem treneru Yuri Seminu koji je ranije trenirao Lokomotiv. 26-godišnji ruski internacionalac zadužio je dres sa brojem 8, no za sada nisu pozanti financijski detalji.

"Naravno da sam vrlo zadovoljan. Dok sam bio u Moskvi, planirao sam se pridružiti Yuri Seminu (bivšem treneru). I ranije sam vjerovao u pozitivan ishod", kazao je Aliev za ruski sportski list Sport-Express.

Aliev je osam godina proveo u Kijevu, a prošle je sezone postigao 14 golova. U Kijevu su potvrdili kako će on biti na vrijeme prijavljen za Evropsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.