Alisa Spahić se oprostila od dresa reprezentacije BiH

Dugogodišnja reprezentativka

Alisa Spahić se oprostila od dresa reprezentacije BiH

E. Čaušević

Ženska fudbalska selekcija BiH igra danas prijateljski meč protiv Crne Gore

Početak ove utakmice obilježila je mala svečanost jer se dugogodišnja reprezentativka naše zemlje Alisa Spahić odlučila oprostiti od nacionalnog dresa.

"Divno je bilo biti dio nacionalne selekcije. Svi sportaši imaju za cilj da nekad budu reprezentativci svoje zemlje. Ja sam imala tu mogućnost da godinama igram za reprezentaciju, prvo juniorsku pa onda i seniorsku i nosim zaista prelijepa sjećanja na taj period. Moj život je nogomet i nastaviću da radim u tom sportu, samo kao trenerica“, kaže Alisa Spahić.

Naša doskorašnja reprezentativka želi da vidi nova lica u ženskom fudbalu:

"Zahvaljujem se i NS/FS BiH na organizaciji mog oproštaja i što je učinjeno mnogo da se ženski nogomet približi muškom. Takođe, podržavam sve djevojke koje žele da se u budućnosti bave trenerskim poslom, da što prije krenu sa edukacijom. Igračka karijera je kraća, te ako žele da ostanu u nogometu to je najbolji način. Ja sam primjer kako se odmah po završetku igračke karijere može uspješno uploviti i u trenerske vode, jer ću nastaviti da radim u reprezentaciji kao trenerica u „U-17“ selekciji.“

Spahić ne može da izdvoji jedan detalj, već cijeni svaki trenutak proveden u „A“ timu:

"Čim obučem majicu sa državnim grbom ja sam motivisana. Bilo je tu mnogo detalja, lijepih i manje lijepih. Mi se svi trudimo da pamtimo samo one lijepe i sva druženja, putovanja, takmičenja pod zastavom naše zemlje su definitivno najljepše stvari iz moje igračke karijere.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi