Alispahić: Ostalo je još da dogovorimo sitne detalje

Bugojanac vjerovatno oblači dres Sarajeva

Alispahić: Ostalo je još da dogovorimo sitne detalje

Iskusni 27-godišnji veznjak koji je nosio dres Šibenika, Dinama i Rijeke, te našeg nacionalnog tima Mehmed Alispahić karijeru bi trebao nastaviti u redovima Fudbalskog kluba Sarajevo. 

Nakon što je iz neobjašnjivih razloga pao u nemilosti trenera Matjaža Keka u Rijeci, Alispahić se želi vratiti u staru formu u Sarajevu i pokazati svoje vrijednosti na stadionu Asim Ferhatović Hase. Ističe kako su ostali još samo sitni detalji, kako bi mogao staviti svoj paraf na ugovor sa Bordo timom. 

"Istina je, raskinuo sam ugovor sa Rijekom i već određeno vrijeme sam u kontaktu sa sportskim direktorom Sarajeva, Abdulahom Ibrakovićem. Dogovorili smo skoro sve uslove oko mog dolaska na Koševo. Ostale su još neke sitnice i nadam se da će u narednim danima sve biti finalizirano na obostrano zadovoljstvo," rekao je Alispahić za SportSport.ba i dodao: 

"U Sarajevu želim pokazati sve svoje kvalitete, te ukoliko i finaliziramo naš dogovor, pomoći klubu u ostvarivanju ciljeva. Upoznat sam sa projektom kluba i mislim da je to prava stvar i za bh. fudbal. Bio sam član reprezentacije i nadam se da ću svojim igrama u Sarajevu, ukoliko se dogovorimo, 'natjerati' novog selektora da misli na mene," kaže Alispahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Alispahić je karijeru počeo u bugojanskoj Iskri odakle je kao neafirmisan igrač otišao u Šibenik. U dresu ovog hrvatskog kluba odigrao je 84 utakmice i postigao je 22 pogotka, te je 2011. godine pojačao Dinamo.

U Dinamu je u 2011. i 2012. godini odigrao 30 utakmica i postigao je pet pogodaka, a samo težak lom ruke spriječio ga je da ostavi dublji trag u dresu zagrebačkog kluba. Od 2013. godine je bio član Rijeke za koju je odigrao 46 utakmica u kojima je postigao šest pogodaka, a iz neobjašnjivih razloga je u posljednjih pola godine pao u nemilost trenera Matjaža Keka, pa je raskid ugovora bio i najrealnija opcija. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.