Alispahić: Otvorenom igrom želimo ostati neporaženi

Strateg Čelika uoči gostovanja u Bijeljini

Alispahić: Otvorenom igrom želimo ostati neporaženi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru 2.kola Premijer lige BiH gostovati u Bijeljini kod domaćeg Radnika. Zeničani su baš kao i domaćin prvenstvo otvorili porazom, tako da obje ekipe žele popraviti loš utisak iz prvog kola.

Šef struke crno-crvenih Kemal Alispahić u ovoj sedmici nastojao je ekipu oporaviti od poraza na Bilinom polju od Metalleghe-a, te pripremiti igrače za narednu utakmicu i gostovanje u Bijeljini. O samim pripremama, te očekivanjima strateg Zeničana je govorio za SportSport.ba nakon jednog od posljednjih treninga prije polaska u Bijeljinu.

"Radili smo dobro u ovoj sedmici, znate da moramo raditi na podizanju fizičke pripreme, ali moramo biti i oprezni, budući da većina igrača nije prošla taj pripremni period. Kao što znate prvu utakmicu smo izgubili, jedan dio te utakmice je bio solidan, ali bilo je evidentno da ne možemo izdržati u ritmu svih 90.minuta, tako da su ekipe koje su prošle čitave pripreme u prednosti. Mišljenja sam ipak, kako prvenstvo ide da možda to bude i neka naša prednost. Premijer liga je takvo takmičenje, ekipe su obično na početku nešto spremnije, tako da mislim da s ovim radom sad za par kola upravo mi budemo u odnosu na neke ekipe fizički dominantniji" ističe Alispahić.

Ima problema s nekoliko povrijeđenih igrača, tako da će biti i promjena u sastavu

"Hrkać je dobio udarac na jednom od treninga, ali će biti spreman za utakmicu. Salčinović je nagnječio meniskus i neće ga biti u narednim kolima, što je svakako hendikep za nas jer u ovoj konstataciji odnosa i ekipe, on za nas predstavlja veoma važnu polugu u ekipi. Neki igrači su dobili pravo nastupa poput Šivišića i Hasanovića, pa vidjet ćemo promjena će biti u ekipi, a pred samu utakmicu odlučit ćemo se za početnu postavu" kaže trener Zeničana.

U Bijeljini će pokušati svojim načinom igre doći do povoljnog rezultata.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igramo protiv jedne jako dobre i čvrste ekipe, oni će se pred svojom publikom nastojati iskupiti za poraz od Zrinjskog. Bijeljina je mjesto gdje se može igrati fino i korektno, njihov trener je jedan pravi sportista, tako da ne vidim razlog zašto mi ne bih pobijedili dole, isto tako kao što je nas Metalleghe u Zenici. Mi svaku utakmicu idemo na pobjedu, nama niko ne garantuje da ćemo sa zatvorenom ili otvorenom igrom pobijediti. Istina je da smo fizički još nespremni, ali nema govora da ćemo igrati defanzivno protiv Radnika. Igrat ćemo bez kalkulacija, kao protiv Metalleghea, otvoreno pa vidjet ćemo šta će nam to u konačnici donijeti" kazao je za kraj razgovora Kemal Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi