Strateg Čelika nakon Željezničara

Alispahić: Ovo je uspjeh, fale nam dva igrača za nešto više

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika remijem protiv Željezničara 1:1 na Bilinom polju produžili su seriju od četiri utakmice u nizu bez pobjede. Ipak Zeničani su imali težak raspored, a bod protiv ekipe s Grbavice gledajući rostere ekipa i sve ono što imaju klubovi može se smatrati uspjehom za crno-crvene.

Nakon utakmice po običaju domaći trener je bio nešto opširniji, dotakao se utakmice sa Željezničarom, problemima u igračkom kadru, pojačanjima...

"Mene i Alihodžića vežu mnoge lijepe uspomene. Drago mi je što je vodio današnju utakmicu jer i on ima Profi licencu. Nije sporno da je Željezničar u drugom poluvremenu imao inicijativu jer mi u prvom poluvremenu nismo igrali taktički dobro.S obzirom da Bekrić i Radinović su dobro igrali jer moji vezni igrači posebno Popović nije ni izbliza odigrao onako kako sam želio, tako da smo imali velikih problema i prema naprijed. Očekivali smo neki prekid da možda Smriko i postigne neki gol, ali nije realno bilo očekivati da to on energetski izdrži, kada je Brković škaricama šutirao da je ono ušli mislim da bi dobili utakmicu. Onaj gol što smo primili to je iz naših kardinalnih grešaka, neko će ispasti iz ekipe jer više ne mogu to trpiti. Ovo je veliki rezultat za Čelik u uslovima u kojima mi radimo, niko nas nije nadigrao, nego mi sami sebi zabijamo golove, griješimo konstantno u zadnjoj liniji. Ovaj tim Čelika treba mu odati priznanje, ovdje ima dobrog materijala ali za nešto više treba nešto i kvaliteta. Trebaju nam jedan-dva igrača, vidjeli ste kod Željezničara izmjena, dok sam ja mijenjao samo da nam prođe vrijeme" ističe Alispahić.

Volio bi da klub angažuje još nekoliko kvalitetnih igrača

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja sam došao da pomognem i prihvatio sam kakva je situacija, makar igrao sa sedam igrača. Ali na ovaj tim koji mi imamo sa dva kvalitetna igrača možemo među šest ekipa da budemo.Mi najbolji sastav nismo nikako mogli izvest, konstantno nam fali pet-šest igrača a to je baš previše za ovu ekipu. Fali nam desni bek, to nam je rak rana, brži nam stoper fali, žao mi je Durakovića, ovo je danas bila taktički drugačija utakmica. On je naš potencijal i na njega najozbiljnije računam, ali ovo je danas bila drugačija utakmica i nisam želio da izgubi glavu" kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi