Trener Zeničana nakon poraza na Bilinom polju

Alispahić: Presudila je fizička sprema gostujuće ekipe

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika nisu dobro otvorili novu sezonu u Premijer ligi.Predvođeni novim trenerom Kemalom Alispahićem, te s dosta novih igrača, crno-crveni su nakon 22 utakmice bez poraza na svome stadionu, danas poraženi rezultatom 1:3 od ekipe Metalleghe iz Jajca.

Zeničani su igrali na momente dobro, primjetan je taj hendikep fizičke spreme, te mirnoće napadača u završnici, tako da je danas bolja i spretnija gostujuća ekipa odnijela čitav plijen iz Zenice.

Nakon utakmice ne baš previše raspoložen bio je domaći strateg, koji je danas porazom debitovao na klupi crno-crveni.

"Jedna interesantna utakmica, dok smo imali snage bili smo ravnopravni na terenu i izgledalo je dosta dobro. Imamo hendikep priprema, ne treniranja igrača tokom pauze, ne može se tako lako kompenzirati. Bilo je danas dosta prilika, imali smo na početku više prilika, šteta što nismo postigli gol, pa bi možda poslije sačuvali rezultat. Uspjeli smo se ipak vratiti nakon penala gostiju, pa smo imali i kolosalnu šansu preko Markovića, a onda u sljedećem napadu primamo gol iz kontre. Poslije je uz nedostatak fizičke spreme primili i treći gol. Prvenstvo je jako dugo, poraz nikad nije dobro došao, moramo dalje raditi, više trenirati i čestitam gostima na pobjedu" ističe Alispahić.

Iako je najavljivao da će imati skoro sve igrače na raspolaganju, greškama administracije bio je uskraćen za neke igrače.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih želio da stavljam neke stvari na račun administracije, prije utakmice sam dobio informaciju da ne mogu da računam na neke igrače koje sam već mislio staviti u ekipu. Možda bi da sam imao Šivšića na lijevoj strani, stavio Gorana Popovića na desnu stranu, a Hrkaća u sredinu, gdje smo bili deficitarni. Danas sam stavio malog Marina Popovića u sredinu, ne tražim alibi, Haurdić nije trenirao prošlu sedmicu, ali tako je se desilo danas kako je trebalo. Igrali smo danas koliko smo mogli i to je jedina realnost" kazao je Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti