Trener Čelika nakon poraza od Širokog

Alispahić: Zadovoljan sam svime osim rezultatom i kartonima

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika upisali su drugi uzastopni, a ukupno treći poraz u pet odigranih kola Premijer lige BiH. Zeničani su u današnjoj utakmici poraženi od Širokog Brijega, isključivo svojom krivicom, budući da su bespotrebno zaradili crvene kartone, a kod rezultata 0:0, kapiten Marin Popović je išao sam na gol Širokog, međutim očajno je šutirao, što su kaznili gosti, te došli do tri boda.

Nakon utakmice na zvaničnoj press konferenciji trener Čelika bio je razočaran više rezultatom, nego igrom, te je osudio svoje igrače za nesportske startove koje su u konačnici i odlučile današnjeg pobjednika.

"Utakmica je bila interesantna i mislim da je Čelik danas možda i najbolje odgovorio taktičkim zahtjevima, jer smo protiv sebe imali ekipu spremniju od nas u svakom pogledu.Prava je šteta što nismo izdržali do kraja, nakon prvog crvenog kartona dugo nisam htio da napravim izmjenu zbog toga što sam bio zadovoljan načinom na koji su moji igrači odgovorili na terenu. Znao sam šta me čeka kada sam dolazio u Čelik, da će tu biti velikih oscilacija u igri, ne želim kukati, niti sam nezadovoljan. Momcima dajem priznanje za borbenost, izuzev kartona koje su dobili. Čelik kao klub ne smije dozvoliti da igrači na ovakav način dobivaju kartone jer imamo veoma kratak fond kvalitetnih igrača. Mi znamo svoje slabosti i ne treba nam to niko govoriti, imamo to što imamo i nastavit ćemo se boriti do kraja za opstanak" ističe Alispahić.

Tri crvena kartona su bila nepotrebna, te krajnje nesportsko ponašanje pojedinih igrača prema igri i protivniku

"Oni su svojim kartonima nama samo pričinili štetu, ja znam da je veoma teško igrati za Čelik. Ovo je jedan poseban klub i nije isto igrati ovdje ili za neki manji klub. Sam pozitivan naboj i želja za dobrim rezultatom očigledno je učinila od igrača da budu i više nego agresivni.Očigledno da ih je stigao umor te manjak koncentracije, ali takve stvari ne smiju raditi i ovom prilikom kolegi Karačiću se izvinjavam na njihovim potezima, ali dobro znamo da se takve stvari dešavaju u nogometu" kaže trener Čelika.

Igrači koji trebaju da budu nosioci igre u posljednjim utakmicama su potpuno podbacili

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam kako ko gleda utakmicu, ja je ne promatram samo kroz to ko je dao gol ili asistirao.Fudbal je kompleksna igra koja se sastoji od četiri momenta igre. Ja mislim da su igrači do tih crvenih kartona dobro igrali, čak je i Marin Popović za kojeg kažu da nije to to, danas bio ponajbolji igrač.Fudbal treba razumjeti kada se gleda i da se zna šta se gleda" poručio je novinarima Kemal Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi