Veznjak Bordo tima za SportSport.ba

Alispahić: Želja je bila Sarajevo, došao sam gdje sam želio

Fudbaleri Sarajeva jutros su u kišnoj Antaliji odradili jutarnji trening u sklopu priprema za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Nakon treninga razgovarali smo sa velikim pojačanjem Bordo tima za nastavak sezone. Mehmed Alispahić ističe kako taj epitet velikog pojačanja za njega ne predstavlja breme. 

"Ne predstavlja mi to veliki pritisak. Znam šta mogu i zbog čega sam došao tu. Hvala Bogu imamo ovdje u Antaliji jako dobre uslove za rad. Imali smo dvije prijateljske utakmice u kojima smo pobijedili. Rezultat nije bio u prvom planu, ali ono što je šef tražio od nas mislim da smo na terenu pokazali i ne vidim razloga da i dalje ne bude tako," kaže Alispahić. 

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u Sarajevo je stigao iz Rijeke, gdje je bio u nemilosti Matjaža Keka. Nedostaje mu utakmica u nogama u posljednjih nekoliko mjeseci, ali je Alispahić već protiv Metalista i Partizana pokazao kako će biti veliko pojačanje u ekipi Mehe Kodre. 

"U ovom trenutku sigurno je da se dižem iz utakmice u utakmicu. Jako dobro se radi na treninzima, imamo jako zanimljive treninge. Dosta rada sa loptom. Mogu reći da iz dana u dan se sve više dižem. Mnogo su mi značile utakmice protiv Partizana i Metalista. Davao sam sve od sebe da odigram najbolje što mogu u ovom trenutku. Mogu reći da se jako dobro osjećam tu i mislim da ću do početka prvenstva dostići onu željenu formu," kaže Alispahić. 

Veznjak Bordo tima prije dolaska na Koševo imao je ponude i drugih klubova, kako u regionu, tako i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bilo je i onih koji su pokušali "pokvariti" posao Sarajevu, ali Alispahić ističe kao je on želio obući dres aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. 

"Bilo je nekih ponuda, ali moja je želja iskreno bila da dođem u Sarajevo. Kao što već znate imao sam problema tamo u Rijeci i to sam riješio hvala Bogu. Došao sam tu gdje sam želio da dođem. Prepoznao sam ovaj projekat Sarajeva i mogu reći da se jako dobro osjećam," kaže Alispahić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Alispahić će nakon Rijeke svlačionicu i na Koševu dijeliti sa Leonom Benkom, sa kojim je imao odličnu saradnju. 

"Jeste, Beni je tu, igrali smo godinu, godinu i pol zajedno. Jako mi je drago da smo opet saigrači i mislim da ćemo dobro surađivati. Bitno je da ostanemo zdravi i bit će sve dobro," kaže Alispahić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.