Alispahić i Željezničar se dogovorili oko isplate dugovanja: Hvala Osimu, trenerima i navijačima
Alispahić je sjajne partije pružao u vječitim derbijima

Na Grbavici proveo dvije godine

Alispahić i Željezničar se dogovorili oko isplate dugovanja: Hvala Osimu, trenerima i navijačima

A. Beganović

Iskusni vezni fudbaler Mehmed Alispahić i čelni ljudi Željezničara postigli su sporazum oko isplate dugovanja.

U protekle dvije godine Alispahić je nosio dres Željezničara i jedan je od onih fudbalera koji je u svakom momentu na terenu pružao svoj maksimum.

Uočili su to i najvjerniji navijači Plavih kojima će Alispahić sasvim sigurno ostati u lijepom sjećanju, a njegov pogodak na Koševu u vječitom derbiju kojim je Željezničar stigao do boda jedan je od najljepših u posljednjih dvadesetak godina postignutih u duelima ljutih rivala.

Alispahiću je po završetku sezone istekao ugovor, a danas je nekadašnji bh. reprezentativac sa čelnicima kluba napravio sporazum o isplati dugovanja, a kako saznajemo oprostio je jedan dio duga.

"Napravili smo sporazum na obostrano zadovoljstvo zbog čega sam sretan s obzirom da sam na Grbavici proveo dvije lijepe godine. Pamtit ću samo ono dobro jer toga je mnogo bilo. Davao sam od sebe u svakom momentu maksimum, nekada je to bilo dovoljno, nekada i nije. Nisam prestajao igrati i trenirati i kada smo bili bez ikakvih primanja i mislim da sam tako pokazao šta mi Željezničar kao klub znači", istakao je Alispahić za SportSport.ba.

Zahvalio se iskusni veznjak sada već bivšem šefu struke Amaru Osimu koji ga je i dove u klub, svim trenerima i naravno navijačima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na kraju se želim zahvaliti Amaru Osimu koji me doveo u klub, svim trenerima iz stručnog štaba i naravno navijačima. Vjerujem da će, a i želim da se Željezničar što prije vrati tamo gdje mu je i mjesto, a to je borba za trofeje", zaključio je Alispahić.

Alispahić je u dresu Željezničara odigrao ukupno 51 utakmicu i pritom je postigao četiri pogotka, kojima je dodao i tri asistencije. U svojoj bogatoj karijeri nastupao je između ostalog i za Iskru u kojoj je ponikao, Šibenik, Dinamo, Rijeku, Sarajevo i Slobodu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mujci
Momak za primjer drugima.Dokazao si da voliš Želju.Uvjek si dobro dosao na Grbavicu i jug,kao navijač,ako nista drugo.Sretno Meša i hvala na svemu.
19 2
Fareus1921
Pamtimo te po petici! Sretno
16 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi