Alkmaar ne pušta Van Gaala u Bayern

Alkmaar ne pušta Van Gaala u Bayern

Adnan Beganović

Predsjednik AZ Alkmaara, Dirk Schering, poručio je da nema nikakvih izgleda da Louis van Gaal napusti klub i preuzme Bayern.

Prije nekoliko dana sportski menadžer bavarskog kluba, Uli Hones, ustvrdio je da je bivši trener Ajaxa, Barcelone i holandske reprezentacije jedan od glavnih kandidata za klupu Bayerna u narednoj sezoni. Na ove izjave Honesa predsjednik Alkmaara oštro je reagovao poručivši:
 
«Louis je pod ugovorom do 2010. godine i o njegovom odlasku nemamo namjere niti pregovarati. Uostalom, ne brinem se, Van Gaal je principijelan čovjek koji poštuje potpisane ugovore, a što se Bayerna tiče, niko nas nije još niti kontaktirao. Želimo s Louisom igrati Ligu prvaka, stoga nije moguče razgovarati o njegovom odlasku».

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.