Alkmaar u gostima slavio protiv Rode
Daryl Janmaat, donio bod Heerenveenu

Eredivisie, 27. kolo

Alkmaar u gostima slavio protiv Rode

Odigrane su tri utakmice 27. kola holandske Eredivizije, a Alkmaar je pobjedom nad Rodom ostao u utrci za plasmanom u Evropu naredne sezone.

U prvoj današnjoj utakmici Heracles je savladao Excelsior sa 4:1. Gosti su već u 23. minuti ostali sa igračem manje, jer je isključenje zaradio Bovenberg. Heracles u 32. minuti dolazi do prednosti preko Fledderusa.

Quansah u 50. minuti udvostručava prednost, a za 3:0 pogađa Looms u 62. minuti. Gol za goste postigao je Fernandez u 75. minuti, a u posljednjim trenucima susreta Plet je postavio konačnih 4:1.

Alkmaar je u gostima slavio protiv Rode. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, da bi nakon sedam minuta igre u drugom dijelu goste u prednost doveo Sigthorsson.

Junker vraća stvari na početak u 72. minuti, ali samo dvije minute poslije Martens pogađa za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:2. Roda je u posljednjim trenucima utakmice ostala bez Kaha koji je zaradio drugi žuti karton.

Vitesse je protiv Heerenveena prokockao pobjedu u posljednjim minutama. Domaći su vodili od 43. minute kada je gol postigao Riverola, ali u 87. minuti za goste pogađa Janmaat i tako donosi bod svojoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.