Allegri: Bio bih zadovoljan i drugim mjestom

Allegri: Bio bih zadovoljan i drugim mjestom

Edmir Škorić

Italijanski Milan će u prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka odmjeriti snage sa francuskim Auxerreom.

Milan je dolaskom Ibrahimovića i Robinha prerastao u jednog od glavnog favorita ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, no trener Massimiliano Allegri "spušta loptu" na zemlju.

"Moramo biti oprezni, jer je Auxerre momčad koja ima prodorne krilne igrače i veoma brze napadače. Osim toga, potrebno je da odigramo sigurno u odbrani, jer ovo nipošto nije lagana utakmica. Nisam gledao uživo Auxerre, ali sam na TV-u pogledao njihova dva posljednja izdanja", kazao je Milanov trener Massimiliano Allegri, dodavši:

"Ibra će zaigrati od prve minute, a nakon što porazgovaramo sa medicinskim osobljem, odlučit ćemo da li je Thiago Silva spreman za utakmicu. Real Madrid i Milan će igrati kao favoriti u grupi. Recimo da imamo 50 odsto šansi da budemo prvi u grupi, ali ne bih bio nezadovoljan i drugom pozicijom."

Milan sa Auxerreom igra u srijedu, dok će u drugoj utakmici snage odmjeriti Real Madrid i Ajax.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.