Allegri: Cilj je ispunjen!

Trener Milana prezadovoljan

Allegri: Cilj je ispunjen!

Midhat Šljivak

Milan je večerašnjom pobjedom u Briselu kod Anderlechta od 3:1 osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, a trener Rossonera Massimiliano Allegri je nakon utakmice izjavio kako je prvi cilj ove sezone ispunjen.

Rossonerima je prije meča bila neophodna pobjeda. Do nje su došli odličnom igrom u drugom poluvremenu, a Allegri je smatra sasvim zasluženom.

"Utakmice Lige prvaka nikad nisu lagane. Znali smo rezultat Znita i Malage, te nam je pobjeda bila imperativ. Ispunili smo svoj prvi cilj ove sezone i sasvim zasluženo smo došli do pobjede. Mogli smo igrati malo bolje u odbrani, ali se na kraju sve dobro završilo", rekao je Allegri.

Trener tima sa San Sira je potom komentarisao i prekrasne škarice Philippea Mexesa za vodstvo njegovog tima od 2:0.

"Taj gol je nevjerovatan. Nisam vjerovao da će lopta ući u gol jer je izgledalo nemoguće", dodao je Allegri.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.