Allegri: Da Pjanić nije bio povrijeđen sve bi bilo drugačije

U Juventusu još uvijek žale finale Lige prvaka

Allegri: Da Pjanić nije bio povrijeđen sve bi bilo drugačije

E. Čaušević

Juventus je prije nekoliko sedmica doživio težak poraz u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida (4.1) od kojeg se još uvijek nije oporavio.

Navijači Stare dame su se nadali da će nakon više od 20 godina čekanja ponovo postati prvaci Evrope, no kraljevski klub je mislio drugačije. Juventus je u prvom poluvremenu meča u Cardiffu igrao jako dobro, dok je u drugom dijelu katastrofa zadesila prvaka Italije.

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri, priznao je da još uvijek ne može prežaliti što je njegov tim olako izgubio u najvažnijoj utakmici sezone. Italijanski stručnjak je dodao da bi možda sve bilo drugačije da Miralem Pjanić nije povrijedio koljeno, te da je Mario Mandžukić bio u potpunosti spreman za meč.

"Vidio sam da Pjanić ima problema s koljenom, a znao sam da Mandžukić igra sa velikim bolovima. Da oni nisu bili povrijeđeni vjerujem da bi sve bilo drugačije. Nadao sam se nekom čudu do samog kraja, ali na kraju smo doživjeli pravi potop", rekao je Allegri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi