Allegri, Deschamps i Fernandez o finalu LP

Manchester United ili Barcelona

Allegri, Deschamps i Fernandez o finalu LP

O. Lekić

Nogometna „groznica subotnje večeri“ trese sve ljubitelje ovog sporta. Tako su i neki od najvećih evropskih nogometnih stručnjaka izrazili svoja mišljenja i predviđanja kako će se finale na Wembleyu odvijati.

Trener Milana, Massimiliano Allegri očekuje čvrstu borbu, ali sa mnogo golova jer su obje ekipe sačinjene od najboljih svjetskih igrača. Naravno, nije mogao da ne pomene Messija i Rooneya, ali je istakao da će pobjednik biti odlučen na sredini terena.

„Lionel Messi i Wayne Rooney definitivno su dva igrača koja su privukli najviše moje pažnje ove sezone i mislim da će biti glavni protogonisti, ali ko dobije sredinu terena, dobit će i meč“, zaključio je Allegri.

Marseilleova legenda, Didier Deschamps istakao je da su Barcelona i United najbolji timovi na svijetu sa različitim stilovima igre, ali sa istim ciljem, a to je posjed lopte. Ipak prednost daje Barceloni zbog njihove napadačke i timske igre.

„To su igrači koji igraju zajedno već pet, šest, sedam, pa čak i osam godina. Takav stil igre im je najprirodniji. Sa druge strane, United se odlično brani i lukavo napada. Njihov plus u ovom finalu bit će Wayne Rooney, jer je odmorniji od ostalih i on bi mogao da bude ta odlučujuća razlika“, rekao je trener Marseillea.

Jean Fernandez ne sumnja da će u subotu naveče gledati odličnu utakmicu, ističući individualnu snagu oba tima.

„Oba tima će igrati na pobjedu, tako da će dobra odbrana biti ključ uspjeha za obje strane. Barcelona ima malu prednost. Jedino se pitam da li će njihova odbrana biti na vrhuncu. Ako ne, United će imati veliku priliku preko sjajnog Hernandeza“ ističe Auxerreov trener Jean Fernandez.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.