Allegri: Engleske momčadi se nikada neće predati

Liga prvaka

Allegri: Engleske momčadi se nikada neće predati

Edmir Škorić

Milan večeras na Emiratesu gostuje Arsenalu u uzvratnom susretu osmine finala Lige prvaka. Naizgled je sve riješeno nakon što je u prvom susretu, odigranom na San Siru, rezultat glasio 4:0 u korist Rossonera.

No, u nogometu je sve moguće, pa i nadoknaditi ogromni zaostatak od četiri gola. Zna to Milanov trener Massimiliano Allegri, koji svoje igrače upozorava da ostanu prisebni od prve do posljednje minute na užarenom londonskom stadionu.

"Znamo kako igraju engleski klubovi, tako da će biti važno imati pravi pristup igri, s velikom pažnjom i velikim tempom. Siguran sam da će Arsenal odmah podići tempo i tražiti rani pogodak", kazao je Allegri, koji je dodao:

"Kada igrate osminu finala Lige prvaka u Londonu protiv Arsenala, bez obzira što se dogodilo u prvoj utakmici, nikada ne bih očekivao da moja momčad bude opuštenija. U nogometu se sve može dogoditi. Moramo svih 90 minuta odigrati bez da razmišljamo o onome što smo učinili na San Siru".

"Moramo biti svjesni da ćemo se suočiti s momčadi koja posjeduje veliki kvalitet. Engleske ekipe se nikada neće predati. Nemaju šta izgubiti. Nakon poraza protiv nas,, odigrali su nekoliko dobrih utakmica. Možete samo pogledati kako su izgledali protiv Tottenhama, pa onda u subotu protiv Liverpoola", dodao je trener Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.