Allegri: Hrabro ćemo se suprostaviti Barceloni
Allegri i Ibrahimović na press konferenciji

Pred Milanom najveći ispit sezone

Allegri: Hrabro ćemo se suprostaviti Barceloni

Edmir Škorić

Milan ove sezone igra vjerovatno najtežu utakmicu sezone. Iako su s Barcelonom već u dva navrata odmjerili snage u grupnoj fazi Lige prvaka, dvomeč u sklopu četvrtfinala zasigurno je, u najmanju ruku, ozbiljniji.

Barcelona, aktuelni evropski i svjetski prvak, osvajač svega i svačega posljednjih sezona, glavni je favorit u tekućoj sezoni najelitnijeg klupskog natjecanja. Kataloncima prvu prepreku predstavlja prvak Italije, momčad Milana.

"Barceloni ćemo se suprostaviti hrabro, s motivacijom i vedrinom", kazao je Milanov trener Massimiliano Allegri, koji nema namjeru koristiti taktičke zamisli Josea Mourinha, današnjeg trenera Reala koji je uspio nadmudriti Barcu "defanzivom". Tada je Portugalac predvodio Milanovog gradskog rivala - Inter.

"Nama je teško igrati u stilu Interovog Mourinha. Oni su bili više fizika momčad. Mi moramo nastojati napraviti što je moguće manje pogrešaka i predstaviti se s napadačkim mentalitetom", rekao je Allegri.

Još je neizvjesno hoće li za sutrašnju utamicu, koja se igra na San Siru, biti spreman Robinho, a Allegri je napomenuo da u kadru ima mladog Stephana El Shaarawyja te Maxija Lopeza.

Veliki hendik za Rossonere zasigurno je neigranje Thiaga Silve. Brazilac se povrijedio u prvenstvenom ogledu protiv Rome i neće ga biti narednih nekoliko sedmica.

"Imam solucije za odbranu. Da nisam postavio Silvu i u susretu protiv Rome i da smo zbog toga igrali loše, znam da bi me kritizirali zbog čega nije igrao tada", dodao je Allegri.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.