Allegri još ne zna sastav za Cagliari

Allegri još ne zna sastav za Cagliari

Edmir Škorić

Milanov trener Massimiliano Allegri priznao je da još uvijek ne zna početni sastav u sutrašnjoj utakmici zaostalog 1. kola protiv Cagliarija.

U utorak i srijedu odigrat će se utakmice 1. kola italijanske Serije A koje je odgođeno zbog štrajka igrača na otvaranju sezone.

Nakon subotnje pobjede nad Sienom (2:0), pred aktuelnim prvacima Italije je gostovanje kod Cagliarija.

"Imam dosta nedoumica u veznom redu i napadu", rekao je Allegri , dodavši: "Hoće li Christian Abbiati biti na golu? Da, mogao bi se vratit u početnih jedanaest".

Milan je slavio u osam od posljednjih 10 utakmica uz dva remija i još uvijek ima dva boda manje u odnosu na lidersku ekipu Juventusa.

"Ne možemo napraviti grešku u ovoj utakmici. To su jako važni bodovi za prvenstvo. Znamo da Cagliari neće biti lagan protivnik. Imali smo loš početak ali smo se oporavili. Zapravo, osvajate ligu kada skupljate pobjede u utakmicama u kojima niste dobri".

Milanov problem je što su napadači izvan forme, pa tako uglavnom, pored  Zlatana Ibrahimovića, posao obavlja vezni red.

"Siguran sam da će svi napadači ući u golgetersku formu. Alexandre Pato i Robinho će zabijati golove. Međutim, dobro je što vezni igrači daju golove. Postigli su ukupno 13 golova veznjaci", zadovoljno će Allegri.

Ibrahimović ima 10 golova na kontu, Robinho i Antonio Cassano po dva te Pato i Stephan El Shaarawy po jedan u dosadašnjem dijelu sezone.

Za kraj se Allegri osvrnuo na ugovor, budući da mu na ljeto isti ističe s klub s kojim je prošle godine osvojio Scudetto.

"Ne vjerujem da će biti ikakvih problema. Razgovarao sam s Adrianom Gallianijem (potpredsjednikom Milana, op.a) o tome. To su samo jednostavne rasprave o novcu, ali postići ćemo dogovor".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.