Allegri: Milan - Barca kao finale

Allegri: Milan - Barca kao finale

Edmir Škorić

Milanov trener Massimiliano Allegri kazao je kako će utakmica grupne faze Lige prvaka protiv Barcelone biti poput finala.

Barcelona i Milan zajedno igraju u grupi. Pobjednik će, prema svemu sudeći, završiti na liderskoj poziciji. Prvi susret, kojeg su odigrali na Nou Campu, završen je bez pobjednika, rezultatom 2:2.

"Protiv Barcelone želim da to bude dobra večer. Ako budemo ušli s pogrešnim stavom onda nećemo imati šanse. Moramo istrčati na teren sa sviješću da ih možemo pobijediti", kaže Allegri i dodaje:

"Ova utakmcia će biti poput finala i pokušat ćemo je dobiti. No, možda drugoplasirani u grupi bude imao sreće u sljedećoj fazi natjecanja. Dobar žrijeb je od temeljne važnosti za četvrtfinale".

Opisao je mladi italijanski stručnjak kako je raditi sa Zlatanom Ibrahimovićem.

"Ibrahimovićem je lakše 'upravljati' nego što sam mislio. Jedini problem je što biva ljut kada izgubi trening-utakmicu. Ali to smatram pozitivnim".

"Smatram da je Boateng temeljni igrač koji može još više napredovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.