Allegri: Od sutra razmišljamo o Juventusu

Na redu Viktoria Plzen

Allegri: Od sutra razmišljamo o Juventusu

Edmir Škorić

Pred nogometašima Milana je teška prvenstvena utakmica s Juventusom, no klub će se najprije fokusirati na večerašnji okršaj sa Viktoria Plzenom u drugom kolu Lige prvaka, kazao je trener Massimiliano Allegri.

Aktuelni italijanski prvak nakon remija na Nou Campu protiv Barcelone ugostit će češkog prvaka na San Siru.

"Izvest ću najjaču momčad koju imam na raspolaganju, a onda ćemo, u četvrtak, početi da razmišljamo o Juventusu", kazao je Allegri za Gazzettu dello Sport, dodavši: "Sada želim da mislima budemo samo na ovoj utakmici, u kojoj će se vratiti i Zlatan Ibrahimović".

Četrdesetčetverogodišnji stručnjak potom je kazao da nema opuštanja, te da se ni u kom slučaju ne smije potcijeniti protivnik.

"Plzen je dobra i uigrana ekipa, tehnički su jako dobri i imaju brza krila. Kako nikada nije lako pobijediti utakmicu, morat ćemo biti potpuno odlučni i željni da pobijedimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.