Allegri odmara Thiaga Silvu u Torinu

Allegri odmara Thiaga Silvu u Torinu

E. Škorić

Juventus i Milan će u Torinu večeras odigrati uzvratnu utakmicu polufinala Italijanskog kupa. Stara dama ima rezultatsku prednost iz prvog susreta (2:1).

Rossoneri u Torinu, dakle, moraju napadati gol zaostatka, ali prema izvještajima medija, treneru Massimilianu Allegriju daleko su važniji Serija A, gdje je Milan lider, te Liga prvaka (u četvrtfinalu igraju protiv Barcelone).

Stoga će iz prve postave "ispasti" Thiago Silva. Brazilski stoper ponajbolji je igrač Milana ove sezone, ali trener će ga sačuvati za utakmice u prvenstvu.

Kako Silva neće nastupiti, izgledno je da od prve minute umjesto njega zaigra iskusni Mario Yepes u tandemu sa Philippeom Mexesom.

Još nije stoposto sigurno hoće li Zlatan Ibrahimović igrati protiv bivšeg kluba. Žalio se Šveđanin na prehladu u ponedjeljak, a kasnije u utorak bit će poznato hoće li zaigrati u večerašnjoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.