Allegri otpisao Inzaghija

Allegri otpisao Inzaghija

Edmir Škorić

Massimiliano Allegri, trener italijanskog prvaka Milana, otpisao je Filippa Inzaghija, otkrivši kako 38-godišnjak već neko vrijeme ne trenira s prvom momčadi.

Inzaghi je ove sezone tek tri puta zaigrao za Milan, a imao je želju da u dresu Rossonera postane najbolji strijelac u povijesti evropskih takmičenja.

"Žao mi ga je. Igrač je koji čini veliki dio Milanove povijesti. Pokazuje entuzijazam, ali ja sam taj koji na kraju mora donijeti odluku. Iskreno, već neko vrijeme Inzaghi ne trenira s nama i više nije u mojim planovima", kazao je Allegri.

Jasno je da će Inzaghi ove zime napustiti Milan, a kao nova destinacija najviše se spominje Novara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti