Allegri: Pato će, uskoro, uzeti Zlatnu loptu
Alexandre Pato (desno) i Thiago Silva (lijevo) slave pogodak protiv Chieva

Trener pun hvale za svog napadača

Allegri: Pato će, uskoro, uzeti Zlatnu loptu

Edmir Škorić

Milanov napadač Alexandre Pato, s dva postignuta gola, glavni je "krivac" što su Rossoneri savladali Chievo u subotu (3:1).

Tom je pobjedom Milan preuzeo čelnu poziciju Serije A, no istu su prepustili Laziju koji je u nedjelju, rezultatom 2:0, slavio na gostovanju u Bariju. Rimljani sada imaju dva boda više od Milana i Intera.

Massimiliano Allegri, trener Rossonera, smatra kako će Pato uskoro biti i vlasnik Zlatne lopte koju France Football dodjeljuje najboljem igraču sezone.

"Pato će jednog dana, uskoro, preuzeti Zlatnu loptu. Uz dužno poštovanje Cristianu Ronaldu, Pato je napadački bolji od njega", kazao je Allegri, kratko najavivši veliki okršaj s Real Madridom u okviru Lige prvaka.

"Real je strašno opasan protivnik i morat ćemo puno riskirati želimo li slaviti na njihovom terenu".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.