Allegri: Pjaca će biti važan dio tima u nastavku

Trener Juventusa zadovoljan hrvatskim reprezentativcem

Allegri: Pjaca će biti važan dio tima u nastavku

D. Vejo

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca konačno je zaigrao od prve minute u jednoj ligaškoj utakmici za Juventus.

To se dogodilo na sinoćnjem meču protiv ekipe Crotonea koju je Stara dama dobila u gostima rezultatom 0:2. Polako ali sigurno, mladi fudbaler otima mjesto saigračima u startnih 11.

Brzonogi tehničar pruženom partijom sinoć, zadivio je italijanskog stručnjaka na klupi crno-bijelih koji o njemu ima samo riječi hvale.

"Pjaca je jedan izuzetno dobar igrač. Mlad je i biti će važan dio tima u nastavku prvenstva. Polako shvata italijanski fudbal, te smatram kada u potpunosti to učini, može biti veliko ime u svijetu fudbala", kazao je nakon meča trener Juventusa, Massimiliano Allegri.

Podsjetimo, Pjaca ima 21. godinu, a u redove Juventusa stigao je u julu mjesecu prošle godine za 21 milion eura iz Dinama, čime je ispisao nove stranice historije zagrebačkog kluba jer je nadmašio i transfer Luke Modrića u Tottenham.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi