Allegri: Sutra ćemo igrati dosta ofanzivno

Najavio napadačku igru

Allegri: Sutra ćemo igrati dosta ofanzivno

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sutra na domaćem terenu igraju protiv Barcelone u okviru četvrtfinala Lige prvaka.

Cilj Stare dame u ovoj sezoni je da osvoji titulu Lige prvaka, ali pred njima je težak zadatak u četvrtfinalu gdje ih čeka Barcelona. Pred sutrašnji meč u Torinu održana je konferencija za medije na kojoj je Massimiliano Allegri izjavio da će Juve sutra dosta ofanzivno igrati.

"Neću vam otkriti formaciju, ali mogu reći da ćemo igrati dosta ofanzivno jer će u prvom sastavu biti Higuain, Dybala, Mandžukić i Cuadrado. Ne vidim razlog da igramo defanzivno i sigurno ćemo ih napasti. Ovo je važna utakmica i neće biti lako jer je Barcelona jak tim. Imaju u napadu MSN i najvažnije je da njih zaustavimo", rekao je Allegri, te dodao:

"Također, mi imao jako dobre igrače i dosta smo napredovali kao tim od zadnjeg susreta. Navikli smo da igramo utakmice gdje niko nije favoriti jer su obje ekipe izjednačene. Na nama je da odigramo najbolje što znamo i vjerujemo da možemo doći do polufinala".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi