Allegri: To uopšte nije bio eksperiment s Pjanićem

Zadovoljan partijom bh. reprezentativca

Allegri: To uopšte nije bio eksperiment s Pjanićem

Endin Čaušević

Fudbaleri Juventusa sinoć su na domaćem terenu savladali Atalantu (3:1) u meču 15. kola italijanske Serije A.

Stara dama je na najbolji način odgovorila na težak poraz u prošlom kolu, te su izabranici Maxa Allegrija zasluženo stigli do pobjede. Odličan meč odigrao je bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je upisao dvije asistencije. Pjanić je igrao na nešto drugačijoj poziciji, jer je Allegri odlučio da bude odmah iza napadača što je urodilo plodom.

"Eksperiment s Pjanićem? Pa to nije uopšte bio eksperiment. Mislim da Pjanić ima više slobode da igra odmah iza napadača, a jednako je pomagao u odbrani tako da nismo ništa izgubili, samo smo dobili", rekao je Allegri.

Trener Juventusa izjavio je da je briljantnu partiju odigrao i Mario Mandžukić koji je pokazao veliki žar na terenu. Također, italijanski stručnjak je dodao da se raduje povratku Dybale i Pjace jer će tako imati više izbora u napadu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi