Allegri: Volio bih da Pato ostane

Allegri: Volio bih da Pato ostane

Edmir Škorić

Trener aktuelnog italijanskog prvaka Milana Massimiliano Allegri izjavio je na press konferenciji u Dubaiju kako nije zainteresovan za Carlosa Teveza ali je izrazio želju da u klubu ostane Alexandre Pato.

Rossoneri su od četvrtka u Dubaiju na mini pripremama. Sutra ih čeka prijateljski susret s PSG-om na stadionu Al Ahlija. Tako će Carlo Ancelotti, bivši trener Rossonera, svoj debi na klupi Parižana imati baš protiv svog kluba.

"Milan ima druge strijelce koji su jači od Teveza i nismo u potrazi za Tevezom. Barem ne još. Antonio Cassano zbog operacije srca ne može igrati nekoliko mjeseci, ali Milan ima dovoljno igrača i pokušat će doći do titule ove godine", kazao je Allegri.

Proteklih se dana dosta pisalo kako PSG dovodi Alexandra Pata upravo iz Milana, a Allegri bi volio Brazilčev ostanak.

"Pato je sada igrač Milana i želio bih da ostane u Milanu u budućnosti, ali to nije u mojim rukama".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.