Allegri: Želimo osvojiti Superkup

Milan vs. Inter

Allegri: Želimo osvojiti Superkup

Edmir Škorić

U subotu će u Pekingu Inter i Milan zvanično otpočeti svoju natjecateljsku sezonu. Ljuti gradski rivali borit će se za trofej italijanskog Superkupa.

Inter je prošle sezone osvojio Kup, Milanu je pripao Scudetto, pa će na otvaranju nove sezone odigrati Superkup utakmicu. I jedni i drugi priželjkuju prvi trofej u sezoni 2011/12.

"Želimo na najbolji mogući način otvoriti sezonu. Želimo pobijediti Inter u derbiju i osvojiti Superkup", kazao je Milanov trener Massimiliano Allegri, rekavši kako su njegovi izabranici naporno radili kako bi bili spremni za subotu.

"Itekako nas čeka važna utakmica. Stoga moramo biti maksimalno koncentrirani ukoliko želimo dobar rezultat".

Kada je u pitanju Serija A, Milan će 28. avgusta gostovati Cagliariju u prvom kolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.