Almeida četvrti Portugalac u Bešiktašu

Napadač Werdera potpisao za Turke

Almeida četvrti Portugalac u Bešiktašu

Edmir Škorić

Prema navodima NTV Spora, Portugalac Hugo Almeida, napadač Werder Bremena, potpisao je ugovor na tri i pol godine sa turskim Bešiktašom.

Hugo Almeida je navodno dogovorio sve osobne uvjete sa turskim divom. Portugalac će, prema pisanju NTV Spora, provesti tri i pol godine u Istanbulu, a on će, ukoliko su navodi tačni, biti četvrti portugalski reprezentativac u redovima Bešiktaša.

Na raspolaganju trener Bernd Schuster već ima Ricarda Quaresmu, Manuela Fernandesa i Simaa Sabrosu. Potonji je jučer pristao preći u Bešiktaš, a put Turske krenut će početkom januara kada i zvanično započne zimski prelazni rok.

Almeida, čiji je ugovor sa Werderom važio do kraja ove sezone, jedno se vrijeme spominjao i kao želja trenera madridskog Reala Josea Mourinha. 26-godišnjaka bi Bešiktaš trebao platiti 2-3 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti