Almeida donio trijumf Bešiktašu

Turska Superliga, 28. kolo

Almeida donio trijumf Bešiktašu

Edmir Škorić

Minimalnom pobjedom Bešiktaša na gostovanju kod Kasimpase (0:1) kompletirano je 28. kolo turske Superlige.

Bešiktaš je ovom pobjedom zadržao nadu da se do kraja sezone ipak može domoćio četvrte pozicije i izlaska u Evropu, premda i dalje, šest kola prije kraja, imaju neugodnih sedam bodova zaostatka za četvrtoplasiranim Gaziantepsporom.

U veoma teškoj utakmici uspjeli su savladati svog manjeg gradskog rivala Kasimpasu, koja je jednom nogom već u nižem rangu.

Pogodak koji je riješio pobjednika djelo je Portugalca Huga Almeide u 43. minuti. Almeidin udarac je domaći golman odbranio, ali je portugalski iskusni napadač bio precizan iz drugog pokušaja.Treba kazati kako su domaći imali u nastavku nekoliko prilika. Najbolje propustili su Keller i Ersen Martin.

Turska Superliga, 28. kolo:

Kasimpasa - Besiktas 0:1 (Hugo Almeida 43)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.