Almeida napustio Cesenu, veća minutaža Đuriću?

Raskinuta saradnja

Almeida napustio Cesenu, veća minutaža Đuriću?

Dino Kurbegović

Nogometaši italijanske Cesene nakon 19 odigranih kola nalaze se na pretposljednjem mjestu Serie A sa samo devet osvojenih bodova. 

Hoće li se ovaj klub za koji nastupa bivši mladi reprezentativac naše zemlje Milan Đurić uspjeti spasiti od ispadanja u niži rang vrijeme će pokazati, međutim rukovodstvo kluba danas se odlučilo prekinuti saradnju s jednim od najskupljih igrača Cesene.

Hugo Almeida prije tri mjeseca stigao je u Cesenu s etiketom iskusnog i provjerenog napadača kako bi poboljšao efikasnost ekipe, međutim ovaj reprezentativac Portugala i bivši igrač Porta, Bešiktaša i Werder Bremena u 10 odigranih utakmica za Cesenu nije uspio postići nijedan gol, a jedina pozitivna stvar što je uradio bila je asistencija protiv ekipe Verone u okviru sedmog kola.

Almeida je napustio Cesenu, a vidjet ćemo da li će klub dovesti novog igrača u napadu ili će veću minutažu dobiti naš potencijalni reprezentativac Milan Đurić, koji je ove sezone u 14 nastupa za Cesenu u okviru Serie A i Coppa Italia ubilježio tri gola i jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.