Almeria otpustila Hugo Sancheza

Almeria otpustila Hugo Sancheza

Edmir Škorić

Hugo Sanchez nije više trener Almerije. Meksikanac je dobio otkaz nakon što je njegova momčad poražena kod Espanyola (2:0).

Potpredsjednik Almerie Ricardo Martinez i direktor kluba pozvali su hitan sastanak poslije gostujućeg poraza od Espanyola.

"Nakon cjelokupne analize stanja u momčadi, predsjednik je kazao da su Hugo Sanchez i Sergio Egea otpušteni sa njihovih radnih mjesta. Klub se obojici želi javno zahvaliti na njihovoj profesionalnosti, trudu i zalaganju tokom vremena dok su bili ovdje, ali prisiljeni smo donijeti takve odluke", saopšteno je na službenoj stranici kluba.

Meksički stručnjak na klupi Almerie sjedi skoro godinu dana i prošle je sezone pomogao Andalužanima da opstanu u Primeri. Međutim, jedan bod u posljednjih pet utakmica i pad na 17. mjesto tabele bio je, očigledno, dovoljan da Sanchez ne dočeka 2010. na klupi tog kluba. Almeria narednu utakmicu igra 3. januara protiv Xereza i za sada nije poznato ko će biti nasljednik Sancheza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.